Bitte wählen Sie Ihr Lieferland

Datenschutz

  1. Hitri pregled varstva podatkov

Splošna navodila

Sledeča navodila podajajo enostaven pregled o tem, kaj se dogaja z vašimi osebnimi podatki, ko obiščete naše spletno mesto. Osebni podatki so vsi podatki, s katerimi je mogoče določiti vašo identiteto. Podrobne informacije o varstvu podatkov sledijo v Izjavi o varstvu podatkov (Politiki o zasebnosti), ki je navedena pod tem besedilom.

Zbiranje podatkov na našem spletnem mestu

Kdo je odgovoren za zbiranje podatkov na tem spletnem mestu?

Obdelavo podatkov na tem spletnem mestu vrši upravljavec spletnega mesta. Kontaktne podatke upravljavca lahko najdete v impresumu tega spletnega mesta.

Kako zbiramo vaše podatke?

Po eni strani zbiramo vaše podatke s tem, ko nam jih vi posredujete. To so na primer podatki, ki jih vi navedete v kontaktnem obrazcu.

Drugi podatki se zbirajo samodejno s pomočjo našega IT sistema, ko obiščete naše spletno mesto. To so večinoma tehnični podatki (npr. spletni brskalnik, operacijski sistem oz. čas vstopa na spletno stran). Zbiranje tovrstnih podatkov se izvrši samodejno, takoj, ko vstopite na naše spletno mesto.

Za kaj uporabljamo vaše podatke?

Del teh podatkov se zbira z namenom, da bi omogočali brezhibno zagotavljanje spletnega mesta. Drugi podatki pa se lahko uporabijo za analizo vzorcev vaše uporabe.

Katere pravice imate glede vaših podatkov?

Vi imate ves čas pravico do brezplačnih informacij o izvoru, prejemniku in namenu obdelovanja vaših shranjenih osebnih podatkov. Prav tako imate pravico, da zahtevate popravek, blokiranje ali brisanje teh podatkov. V ta namen in za morebitna nadaljnja vprašanja o varstvu podatkov se lahko kadarkoli obrnete na kontakt, ki je naveden v impresumu spletne strani. Nadalje imate tudi pravico do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

Orodja za analizo in orodja tretjih ponudnikov

Ob obisku našega spletnega mesta se lahko statistično ocenjuje vaše brskanje po spletu. To pa se zgodi predvsem s piškotki in s tako imenovanimi analiznimi programi. Analiza vašega spletnega brskanja se izvaja praviloma anonimno, vzorcev brskanja pa ni mogoče izslediti nazaj k vam. Tej analizi lahko nasprotujete, ali pa jo preprečite s tem, da določenih orodij ne uporabljate. Podrobnosti o tem najdete v tej Izjavi o varstvu podatkov v nadaljevanju.

Temu analiziranju lahko ugovarjate. O možnosti ugovora preberete v tej Izjavi o varstvu podatkov.

 

  1. Splošna navodila in obvezne informacije

Varstvo podatkov

Upravljavec teh spletnih strani varuje vaše osebne podatke z vso resnostjo. Vaše osebne podatke obravnavamo zaupno, v skladu z zakonskimi predpisi o varstvu podatkov in to Izjavo o varstvu podatkov.

Če uporabljate to spletno stran, bodo zbrani različni osebni podatki. Osebni podatki so podatki, s katerimi je mogoče določiti vašo identiteto. Ta Izjava o varstvu podatkov pojasnjuje, katere podatke zbiramo in za kaj jih uporabljamo. Pojasnjuje tudi, kako in za kakšen namen se to izvaja.

Opozarjamo, da lahko prenos podatkov prek interneta (npr. pri komuniciranju prek elektronske pošte) vsebuje varnostne ranljivosti oz. vrzeli. Popolno varovanje podatkov pred dostopom tretjih oseb ni mogoče.

Podatki o upravljavcu

Upravljavec, odgovoren za obdelavo podatkov na tem spletnem mestu je:

NKD Deutschland GmbH

Bühlstraße 57

95463 Bindlach

Nemčija

Telefon: +49 89 20188840 (plačilo, glede na vašo pogodbo s telefonskim operaterjem)

e-pošta: onlineshop@nkd.com

Upravljavec je fizična ali pravna oseba, ki samostojno ali v dogovoru z drugimi odloča o namenih in sredstvih obdelave osebnih podatkov (npr. imena, naslovi elektronske pošte, ipd.).

Imena in kontaktni podatki upravljavca v Avstriji so:

NKD Österreich GmbH

Bahnhofstraße 16

4600 Wels

Avstrija

T +43 (0) 7242 79299-0

F +43 (0) 7242 79299-99

e-pošta: datenschutz@nkd.at

 

Pravica do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu (v Nemčiji)

V primeru kršitve predpisov o varstvu podatkov ima prizadeta oseba pravico do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu. Za nas pristojni nadzorni organ je Bavarski deželni urad za nadzor varstva podatkov (nem. das Bayerische Landesamt für Datenschutzaufsicht BayLDA,) Promenade 27, 91522 Ansbach, Nemčija, telefon: +49 981/531300, e-pošta: poststelle@lda.bayern.de (www.lda.bayern.de).

Pravica do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu (v Avstriji)

Če menite, da smo pri obdelavi vaših podatkov kršili avstrijski ali evropski predpise o varstvo podatkov in s tem kršili vaše pravice, vas prosimo, da nas kontaktirate, da lahko razjasnimo morebitna vprašanja. Za vloge v zvezi s kršitvijo pravice do dostopa do informacij, kršitvijo pravice do varovanja tajnosti, popravka ali brisanja podatkov je pristojen organ za varstvo podatkov. Kontaktni podatki tega organa so:

Österreichische Datenschutzbehörde

Wickenburggasse 8

1080 Dunaj

Avstrija

Telefon: +43 1 52 152-0

e-pošta: dsb@dsb.gv.at

Pravica do prenosljivosti podatkov

Kot uporabnik imate pravico, da v standardnem strojno berljivem formatu prejmete vi ali tretja oseba za vas podatke, ki jih mi avtomatizirano obdelamo na podlagi vašega soglasja (privolitve) ali na podlagi izpolnjevanja določene pogodbe. V kolikor boste zahtevali neposredni prenos podatkov na drugega upravljavca, bo to storjeno le, če bo to tehnično izvedljivo.

 

Šifriranje protokolov SSL oz. TLS

Ta spletna stran uporablja šifriranje SSL oz. TLS iz varnostnih razlogov in za zaščito prenosa vsebin zaupne narave, kot so naročila oz. poizvedbe (povpraševanja), ki jih pošljete nam kot upravljavcu spletnega mesta. Šifrirano povezavo lahko prepoznate po tem, da se spremeni naslovna vrstica brskalnika iz “http://” na “https://”, in po ikoni (simbolu) za zaklepanje v vrstici brskalnika.

Če je šifriranje SSL oz. TLS omogočeno (aktivirano), potem podatkov, ki nam jih vi posredujete, ne morejo brati tretje osebe.

Šifriran plačilni promet na tem spletnem mestu

Če po sklenitvi pogodbe o plačljivi storitvi obstaja obveznost, da nam posredujete vaše podatke o plačilu (npr. številko vašega računa za direktno bremenitev računa), so ti podatki za obdelavo plačila nujno potrebni.

Plačilni promet oz. plačevanje preko standardnih plačilnih sredstev (Visa/MasterCard, postopek direktne bremenitve) se vrši izključno preko šifrirane povezave SSL oz. TLS. Šifrirano povezavo lahko prepoznate po tem, da se naslovna vrstica brskalnika spremeni iz “http://” na “https://” , in po ikoni (simbolu) za zaklepanje v vrstici brskalnika.

V primeru šifrirane komunikacije vaših podatkov o plačilu, ki nam jih vi posredujete, tretje osebe ne morejo prebrati.

Informacije, blokiranje in brisanje

V okviru veljavnih zakonskih določb imate pravico, da si kadarkoli pridobite brezplačne informacije o vaših shranjenih osebnih podatkih, njihovem izvoru, prejemniku in namenu obdelave in, kadar je to ustrezno, pravico do popravka, blokiranja ali brisanja teh podatkov. V ta namen in za morebitna nadaljnja vprašanja o varstvu podatkov se lahko kadarkoli obrnete na kontakt, ki je naveden v impresumu.

Ugovor zoper oglaševalska sporočila

Izrecno se nasprotuje in prepoveduje uporabo kontaktnih podatkov, ki so bili objavljeni v okviru obveznega dela impresuma, za namene pošiljanja oglasov in informacijskega materiala, ki niso bili izrecno naročeni. Upravljavci spletnih strani si izrecno pridržujejo pravico do pravnega ukrepanja v primeru neželenega oz. nenaročenega pošiljanja reklamnih (oglaševalskih) informacij e-pošte, kot npr. v obliki spam elektronske pošte.

 

  1. Pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Zakonsko predpisana pooblaščena oseba za varstvo podatkov

V našem podjetju smo imenovali pooblaščeno osebo za varstvo podatkov.

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov za Nemčijo

gospod Hermann Keck

Keck-DSB GmbH, Albrecht-Dürer-Weg 6, 91320 Ebermannstadt, Nemčija

Telefon: +49 9208.699-0

e-pošta: datenschutz@nkd.com

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov za Avstrijo

gospod dipl. oec. Dieter Raible

Datenschutz konform GmbH, Spittelwiese 6, 4020 Linz, Avstrija

Telefon: +43 0 7242 79299-0

e-pošta: datenschutz@nkd.at

 

  1. Zbiranje podatkov na našem spletnem mestu

Piškotki

Internetne strani delno uporabljajo tako imenovane piškotke. Piškotki ne povzročajo škode vašemu računalniku in ne vsebujejo virusov. Piškotki služijo temu, da bi bila naša ponudba uporabnikom prijaznejša, učinkovitejša in varnejša. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se odlagajo na vašem računalniku, shrani pa jih vaš brskalnik.

Večina piškotkov, ki jih mi uporabljamo, so tako imenovani ‘sejni piškotki’. Le-ti se samodejno zbrišejo po vašem končanem obisku na spletni strani. Drugi piškotki ostanejo shranjeni na vaši terminalski napravi, dokler jih ne zbrišete. Ti piškotki nam pri vašem ponovnem obisku omogočajo prepoznati vaš brskalnik.

Vaš brskalnik si lahko nastavite tako, da ste obveščeni o nameščanju piškotkov in da jih dovoljujete samo v posameznih primerih, da izključite sprejem piškotkov v določenih primerih ali da jih izključite generalno kot tudi da se piškotki samodejno brišejo pri zapiranju brskalnika. Onemogočanje piškotkov lahko omeji funkcionalnost tega spletnega mesta.

Piškotki, ki so potrebni za izvajanje elektronskega komunikacijskega postopka oz. za zagotavljanje določenih z vaše strani želenih funkcij (npr. funkcija nakupovalnega vozička), se shranijo na podlagi 6. člena (1) (f) Splošne uredbe o varstvu podatkov (SUVP, nem. DSGVO). Upravljavec spletnega mesta ima legitimen (utemeljen) interes za shranjevanje piškotkov, da lahko zagotavlja tehnično brezhibnost in optimizacijo svojih storitev. Če so shranjeni drugi piškotki (npr. piškotki za analizo vašega spletnega brskanja), se le-ti v tej Izjavi o varstvu podatkov obravnavajo ločeno.

Strežniški dnevniki (oz. strežniške log datoteke)

Ponudnik spletnih strani samodejno zbira in shranjuje informacije v tako imenovanih strežniških dnevnikih, ki nam jih samodejno pošlje vaš brskalnik. Te so:

  • vrsta brskalnika in različica brskalnika,
  • uporabljen operacijski sistem,
  • napotitveni URL (URL napotitelja),
  • ime gostitelja dostopnega računalnika,
  • časovni žig zahteve strežnika, in
  • IP naslov.

 

Ti podatki se ne združujejo z drugimi viri podatkov.

Podlaga za obdelavo podatkov je 6. člen (1) (b) SUVP, kateri omogoča oz. dovoljuje obdelavo podatkov za izpolnitev pogodbe oz. predpogodbenih ukrepov.

Kontaktni obrazec

Če nam pošljete povpraševanje preko kontaktnega obrazca, bodo vaši podatki iz obrazca, vključno s kontaktnimi podatki, ki ste nam jih tako posredovali, pri nas shranjeni za obdelavo povpraševanja in za primer nadaljnjih vprašanj. Brez vaše privolitve teh podatkov ne bomo posredovali dalje.

Obdelava podatkov, ki jih vnesete v kontaktni obrazec, se torej izvrši izključno na podlagi vaše privolitve (v skladu s 6. členom (1) (a) SUVP. To privolitev lahko kadarkoli prekličete. Zadošča neformalno sporočilo, ki nam ga posredujete po elektronski pošti. Preklic ne vpliva na zakonitost postopkov obdelave podatkov, ki so izvajali do preklica.

Podatki, ki jih navedete v kontaktnem obrazcu, ostanejo pri nas vse dokler ne podate pri nas zahtevka za njihovo brisanje, ne prekličete vaše privolitve k shranjevanju ali dokler ni več razloga za shranjevanje podatkov (npr. po zaključeni obdelavi vašega povpraševanja). Obvezne zakonske določbe - zlasti roki za hrambo podatkov - ostanejo nespremenjeni.

Registracija na tem spletnem mestu

Za uporabo dodatnih funkcij našega spletnega mesta se lahko registrirate na naši spletni strani. Podatke, ki jih pri registraciji vnesete, uporabljamo zgolj za namen uporabe ustrezne ponudbe oz. storitve, za katero ste se vi registrirali. Obvezni podatki, ki se zahtevajo pri registraciji, morajo biti navedeni v celoti. V nasprotnem primeru bomo registracijo zavrnili.

V primeru pomembnih sprememb, na primer v obsegu ponudbe ali pri tehnično pomembnih spremembah, vas bomo o tem obvestili preko vaše elektronske pošte navedene pri vaši registraciji.

Obdelava podatkov, ki ste jih vnesli v kontaktni obrazec, se izvrši na podlagi vaše privolitve (v skladu s 6.členom (1) (a) SUVP. Privolitev, ki ste nam jo dali, lahko kadarkoli tudi prekličete. Zadošča neformalno sporočilo, ki nam ga posredujete po elektronski pošti. Preklic ne vpliva na zakonitost že izvedene obdelave podatkov.

Podatke, ki smo jih pridobili oz. zbrali ob vaši registraciji, bomo hranili, dokler ste registrirani na našem spletnem mestu, in bodo brisani naknadno. Pri tem se ne spremenijo zakonski roki oz. obdobja hrambe podatkov.

Obdelava podatkov (podatki o strankah in pogodbah)

Osebne podatke zbiramo, obdelujemo in uporabljamo, dokler so le-ti potrebni za utemeljitev, vsebinsko oblikovanje oz. spremembo pravnega razmerja (popisni podatki). Podlaga za to je 6. člen (1) (b) SUVP, kateri omogoča oz. dovoljuje obdelavo podatkov za izpolnitev pogodbe ali predpogodbenih ukrepov. Osebne podatke o uporabi naših spletnih strani (podatki o uporabi) zbiramo, obdelujemo in uporabljamo samo, če je to potrebno, da lahko uporabniku omogočimo oz. zaračunamo uporabo storitve.

Zbrane podatke o kupcih bomo po zaključku naročil oz. prenehanju poslovnega sodelovanja zbrisali. Pri tem se ne spremenijo zakonski roki oz. obdobja hranjenja podatkov.

Prenos podatkov ob sklenitvi pogodbe za spletne trgovine, trgovce in odpremo blaga

Tretjim osebam posredujemo osebne podatke le v primeru, če je to potrebno v okviru izvajanja pogodbe, kot npr. podjetjem, ki jim je zaupana dobava blaga, oz. kreditni instituciji (banki), ki je odgovorna (pooblaščena) za obdelavo plačila. Nadaljnjega prenosa podatkov ni, oz. poteka samo v primeru, če ste vi to izrecno privolili. Prenos podatkov tretji osebi se brez vaše izrecne privolitve, npr. za namen oglaševanja, ne bo izvršil.

Podlaga za obdelavo podatkov je 6. člen (1) (b) SUVP, kateri omogoča oz. dovoljuje obdelavo podatkov za izpolnitev pogodbe ali predpogodbenih ukrepov.

 

  1. Družbeni mediji

Facebook vtičniki (gumba ‘všeč mi je’ in ‘deli vsebino’)

Na naših spletnih straneh so integrirani vtičniki družbenega omrežja Facebook, ponudnika Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, ZDA. Facebook vtičnike prepoznate po Facebook logotipu ali gumbu ‘všeč mi je’ na naši spletni strani. Pregled Facebook vtičnikov najdete na povezavi: https://developers.facebook.com/docs/plugins/

Če obiščete naše spletne strani, se preko vtičnika vzpostavi neposredna povezava med vašim brskalnikom in Facebook strežnikom. Na ta način prejme Facebook informacijo, da ste z vašim IP naslovom obiskali našo spletno stran. Če kliknete Facebook gumb ‘všeč mi je’, medtem ko ste prijavljeni s Facebook računom, lahko povežete vsebine naše spletne strani na vašem Facebook profilu. Posledično lahko Facebook dodeli obisk naše spletne strani vašemu uporabniškemu računu. Opozarjamo, da kot ponudnik spletnih strani ne prejmemo niti informacij o vsebini posredovanih podatkov niti uporabe le-teh s strani Facebooka. Za več informacij o tem najdete v Facebook-ovi izjavi o varstvu podatkov na naslovu: https://de-de.facebook.com/policy.php.

Če ne želite, da lahko Facebook dodeli obisk naših spletnih strani vašemu Facebook uporabniškemu računu, se odjavite iz vašega Facebook uporabniškega računa.

 

  1. Orodja za analizo in oglaševanje

Google Analytics

To spletno mesto uporablja funkcije storitve spletne analitike Google Analytics. Ponudnik je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA.

Google Analytics uporablja tako imenovane piškotke. To so besedilne datoteke, ki se hranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Informacije, ki ji ustvari piškotek o vaši uporabi tega spletnega mesta, se praviloma prenesejo in shranijo na Googlovem strežniku v ZDA.

Piškotki Google Analytics se shranjujejo na podlagi 6. člena (1) (f) SUVP. Upravljavec spletnega mesta ima upravičen (legitimen) interes za analizo vedenja uporabnikov z namenom optimizacije lastne spletne ponudbe in oglaševanja.

Anonimizacija IP naslova

Na tem spletnem mestu smo aktivirali funkcijo anonimizacije IP naslova. Posledično bo Google vaš IP naslov skrajšal (okrnil) znotraj držav članic EU in drugih držav pogodbenic Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru (sporazum EGP), in sicer pred prenosom v ZDA. Le izjemoma bo polni IP naslov poslan na Googlov server v ZDA in se bo tam skrajšal. Po naročilu (oz. v imenu) upravljavca tega spletnega mesta bo Google te informacije uporabil z namenom ocenitve vaše uporabe spletnega mesta, za izdelavo poročil o aktivnostih spletnega mesta in za opravljanje ostalih storitev povezanih z uporabo spletnega mesta in interneta za upravljavca spletnega mesta. IP naslov, ki je z vašega brskalnika posredovan v okviru Google Analytics, se ne povezuje oz. se ne združuje z drugimi podatki podjetja Googla.

Vtičnik brskalnika

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme vašega brskalnika. Vendar vas pri tem opozarjamo, da morda v tem primeru ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta. Poleg tega lahko preprečite Googlu zajemanje oz. zbiranje podatkov, ki jih ustvari piškotek in ki so povezani z vašo uporabo spletnega mesta (vključno z vašim IP naslovom), kot tudi obdelavo teh podatkov s strani Googla s prenosom in namestitvijo vtičnika za brskalnik, ki je na voljo na sledeči povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

Ugovor zoper zbiranje podatkov

Zbiranje vaših podatkov s strani Google Analytics lahko preprečite, s tem da kliknete na sledečo povezavo. Namestil se bo t. i. opt-out piškotek (piškotek za izključitev), ki bo preprečeval zbiranje vaših podatkov pri prihodnjih obiskih tega spletnega mesta: onemogočiti Google Analytics.

Če želite več informacij o ravnanju s podatki uporabnikov s strani Google Analytics, le-te najdete v izjavi o varstvu podatkov podjetja Google: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

Pogodbena obdelava podatkov

S podjetjem Google smo sklenili pogodbo za pogodbeno obdelavo podatkov in v celoti izvajamo stroge zahteve nemških organov za varstvo podatkov pri uporabi Google Analytics.

Demografske značilnosti Google Analyticsa

To spletno mesto uporablja funkcijo ‘demografske značilnosti’ Google Analyticsa. S pomočjo te funkcije lahko pripravimo poročila, ki vsebujejo informacije o starosti, spolu in interesih spletnih obiskovalcev. Ti podatki izvirajo iz Google oglaševanja povezanega z interesi obiskovalcev, kot tudi iz podatkov obiskovalcev s strani tretjih ponudnikov. Teh podatkov ne moremo razvrstiti k nobeni določeni osebi. To funkcijo lahko kadarkoli onemogočite v vašem Google računu v nastavitvah oglasov oz. lahko na splošno prepoveste zajemanje vaših podatkov s pomočjo Google Analytics, kot je opisano v točki ‘Ugovor zoper zbiranje podatkov’.

Google AdWords in Google sledenje konverzijam

To spletno mesto uporablja Google AdWords. AdWords je spletni oglaševalski program podjetja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (“Google”).

V okviru Google AdWords uporabljamo tako imenovano sledenje konverzijam. V primeru, da kliknete na oglas, ki ga oglašuje Google, se s tem namesti piškotek za sledenje konverzijam. Pri piškotkih gre za majhne besedilne datoteke, ki jih spletni brskalnik naloži v uporabnikovem računalniku. Ti piškotki izgubijo svojo veljavnost po 30 dneh in ne služijo osebni identifikaciji uporabnika. Če uporabnik obišče določene strani spletnega mesta in piškotek še ni potekel, lahko mi in Google prepoznamo, da je uporabnik kliknil oglas in je bil preusmerjen na to spletno stran.

Vsaka stranka Google AdWords prejme drug piškotek. Piškotkom ni mogoče slediti preko spletnih mest AdWords oglaševalcev. Informacije, pridobljene s pomočjo piškotkov za konverzije, se uporabljajo za izdelavo statistik konverzij pri AdWords oglaševalcih (strankah), kateri so se odločili za sledenje konverzijam. Stranke tako pridobijo podatek o skupnem številu uporabnikov, ki so kliknili njihov oglas in ki so bili preusmerjeni na stran, ki je označena s sledenjem konverzijam. Te stranke pa ne prejmejo nobenih informacij, s katerimi bi bilo mogoče določiti osebno identiteto uporabnikov. Če ne želite sodelovati pri sledenju, lahko tej uporabi ugovarjate in enostavno onemogočite piškotek za sledenje konverzijam v vašem spletnem brskalniku pod nastavitvami uporabnika. Tako ne boste vključeni v statistiko sledenja konverzijam.

Piškotki za sledenje konverzij se shranjujejo na podlagi 6. člena (1) (f) SUVP. Upravljavec spletnega mesta ima upravičen (legitimen) interes za analizo vedenja uporabnikov z namenom optimizacije lastne spletne ponudbe in oglaševanja.

Več informacij o Google AdWords in Google sledenje konverzij najdete v določbah o varstvu podatkov podjetja Google: https://www.google.de/policies/privacy/.

Vaš brskalnik si lahko nastavite tako, da ste obveščeni o nameščanju piškotkov in da dovoljujete piškotke samo v posameznih primerih, da lahko izključite sprejem piškotkov v določenih primerih ali generalno, ter da se piškotki samodejno brišejo pri zapiranju brskalnika. Onemogočanje piškotkov lahko omeji funkcionalnost tega spletnega mesta.

Facebook piksli

Za merjenje konverzij uporablja naše spletno mesto piksle za oglaševanje obiskovalcev podjetja Facebook, Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA (“Facebook”).

Na ta način lahko sledimo vedenju obiskovalcem spletne strani, potem ko le-ti kliknejo na Facebook-ov spletni oglas in so preusmerjeni na spletno mesto ponudnika. Na ta način se oceni učinkovitost Facebook-vega oglaševanja za potrebe statistike in tržnega raziskovanja, ter se optimizirajo prihodnji ukrepi oglaševanja.

Pridobljeni podatki so za nas kot upravljavca tega spletnega mesta anonimni. Mi ne moremo narediti nobenih zaključkov o identiteti uporabnikov. Podatke shrani in obdeluje Facebook. Tako je možna povezava z ustreznim uporabniškim profilom in Facebook te podatke uporablja za lastne namene oglaševanja, v skladu z Facebook-Smernice o uporabi podatkov. Posledično lahko Facebook omogoči prikazovanje reklamnih oglasov na spletnih straneh Facebooka tudi izven Facebooka. Na to uporabo podatkov mi kot upravljavci spletnega mesta nimamo vpliva.

V Facebook-ovih navodilih o varstvu podatkov lahko najdete več informacij oz. napotkov o varnosti vaše zasebnosti: https://www.facebook.com/about/privacy/.

Poleg tega lahko vi onemogočite funkcijo ‘ponovnega trženja’ tako imenovano “Custom Audiences” v razdelku Nastavitve reklamnih oglasov na naslovu: https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen. Za to funkcijo morate biti prijavljeni v Facebooku.

Če nimate lastnega Facebook računa, lahko onemogočite oglaševanje Facebooka, ki temelji na uporabnikih, na spletnem mestu European Interactive Digital Advertising Alliance: http://www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement/.

Oglasi Microsoft Bing

Če na naše spletno mesto pridete preko iskalnika Bing ali iskalnika, ki je povezan z Bing, medtem ko kliknete na plačljiv oglas, se lahko preko Microsoft Bing v vašem brskalniku namesti piškotek. Na tej strani mi uporabljamo Bing sledenje konverzijam. S pomočjo Bing sledenja konverzijam se vaši uporabniški podatki shranijo psevdonimizirano. To omogoča statistično zbiranje podatkov, katerih ne moremo dodeliti oz. pripisati določenemu posamezniku. Ti vsebujejo, vendar ne izključno, npr. vsebino, znesek in čas vašega naročila. Podatki, ki jih na ta način zbere Microsoft, se uporabijo za namen merjenja uspešnosti oglaševanja, oglaševalskih kampanj, in za nadaljnje oglaševanje, in ne služijo zbiranju osebnih podatkov. Če nasprotujete temu sledenju, lahko to onemogočite na tej povezavi: http://choice.microsoft.com/de/opt-out.

Awin sledenje

V okviru storitev sledenja družbe AWIN AG in njenih hčerinskih družb pod domeno sledenja *.zanox.com shranjuje Awin za dokumentiranje transakcij (npr. t. i. lead kontaktov oz. potencialnih strank na spletni strani in prodaje (sales)) piškotke na terminalne naprave uporabnikov, ki obiščejo ali uporabljajo spletna mesta ali druge spletne ponudbe vaših strank (npr. se registrirajo za novice ali oddajo naročilo v spletni trgovini). Ti piškotki služijo zgolj ustrezni dodelitvi uspešnosti oglaševalskega medija in ustreznemu obračunu v okviru omrežja. Osebnih podatkov pri tem mi ne zbiramo, obdelujemo ali uporabljamo. V enem piškotku se zgolj umesti informacija o tem, kdaj je prišlo do klika na določen oglaševalski medij s terminalne naprave. V Awin-ovih piškotkih za sledenje pod domeno *.zanox.com se shrani posamezna serija številk, ki je ni mogoče pripisati posameznemu uporabniku, le-ta pa dokumentira sledeče informacije: partnerski program oglaševalca, založnika, čas dejanja uporabnika (klik ali vpogled). Če ne želite shranjevanja piškotkov v vašem brskalniku, lahko to spremenite z ustrezno nastavitvijo brskalnika. Shranjevanje piškotkov lahko onemogočite v vašem trenutnem spletnem brskalniku pod rubriko dodatki/internetne možnosti, njihovo shranjevanje omejite na določena spletna mesta oz. lahko brskalnik tako nastavite, da vas le-ta obvesti takoj, ko je piškotek poslan. Upoštevajte pri tem dejstvo, da boste morali v tem primeru računati na omejen prikaz spletnih ponudb in na omejena navodila za uporabnike. Piškotke lahko kadarkoli brišete. V tem primeru bodo informacije, ki so se naložile oz. shranile v vaši terminalni napravi, tudi odstranjene. Poleg tega vam Awin ponuja možnost, da si ustvarite piškotek za odjavo*.zanox.com (out-out piškotek) preko funkcije za izključitev piškotkov (cookie-opt-out funkcija). V tem primeru se vam bo v vašem brskalniku shranil piškotek za odjavo, kateri preprečuje, da bi v bodoče naše službe za sledenje lahko nameščale dodatne piškotke v vašo napravo. Hkrati pa bodo s tem z vaše terminalne naprave zbrisani vsi obstoječi Awin piškotki za sledenje pod domeno *.zanox.com. Če ste aktivirali/omogočili Awin-ov piškotek za odjavo, najdete informacije glede omogočanja in onemogočanja piškotkov za odjavo na sledečem naslovu: Opt Out.

Criteo dinamično ponovno trženje (retargeting)

S pomočjo tehnologije Criteo (http://www.criteo.com) se na tem spletnem mestu zbirajo in shranjujejo v anonimizirani obliki informacije o spletnem brskanju obiskovalcev spletnega mesta za marketinške namene. Ti podatki se shranijo na vaš računalnik s pomočjo tako imenovanih piškotkov - besedilnih datotek. Criteo analizira s pomočjo algoritma spletno brskanje uporabnika in lahko nato prikaže ciljna priporočila izdelkov v obliki personaliziranih spletnih reklamnih pasic na drugih spletnih mestih (t. i. založniki). Ti podatki nikakor ne morejo biti uporabljeni za to, da bi osebno identificirali obiskovalca tega spletnega mesta. Zbrani podatki se uporabijo zgolj za izboljšanje ponudbe. Druga uporaba ali prenos podatkov tretji osebi se pri tem ne izvajata. Popolnoma anonimni analizi vašega spletnega vedenja na tej spletni strani lahko ugovarjate na način, da na naslednji strani zbrišete: Opt Out. Več informacij o tehnologiji Criteo prejmete na povezavi: Criteo določila o varstvu podatkov in izbris.

Realytics

Analitični piškotek Realytics je piškotek za merjenje in statistiko obiskovalcev (oz. spletnega občinstva) in ga Realytics uporablja za merjenje učinkovitosti televizijskih kampanj oglaševalcev na digitalnih kanalih. Piškotek Realytics ne zbira osebnih ali občutljivih podatkov. Onemogočite ga lahko preko funkcije Opt Out.

Emarsys priporočila za izdelke

V naši spletni trgovini vam ponujamo personalizirana priporočila za izdelke. Za to uporabljamo storitev ‘Predict - Web Recommender’ (spletno priporočilo) družbe Emarsys oz. njene hčerinske družbe Scarab Research. Preko piškotka se shranjujejo in uporabljajo podatki o vašem vedenju kot spletni uporabnik, kot npr. katere izdelke ste si ogledali, o vašem IP naslovu v vašem brskalniku, z namenom, da bi to spletno mesto personalizirali za vas. Temu lahko ugovarjate s klikom na povezavo: Opt Out.

Univerzalna sledilna naprava družbe Performance Media GmbH

Na naših straneh uporabljamo univerzalno sledilno napravo za beleženje vedenja uporabnikov. Zabeležene podatke obdeluje družba Performance Media Deutschland GmbH. Ti podatki služijo med drugim merjenju učinkovitosti oglaševalskih kampanj in vedenjski analizi spletnih obiskovalcev. Pri tem so shranjeni podatki psevdonimizirani v enem piškotku. http://adfarm1.adition.com/opt?n=all&m=optout&cbu=http%3A%2F%2Fwww.adition.com%2Fdatenschutz-opted-out%2F

 

Ugodne (oz. prednostne) ponudbe podjetja Sovendus GmbH

Za izbiro za vas regionalno aktualne interesantne ponudbe posredujemo psevdonimizirane in kodirane podatke kot so nagovor, leto rojstva, državo, poštno številko, hash vrednost (zgoščevalna vrednost) e-poštnega naslova in vaš IP naslov na podjetje Sovendus GmbH, Moltkestr. 11, 76133 Karlsruhe, Nemčija (Sovendus) (v skladu s 6. členom (1) ( f) SUVP). Psevdonimizirana hash vrednost vašega e-poštnega naslova bo uporabljena tudi za upoštevanje morebitnega nasprotovanja oglaševanju s strani podjetja Sovendus (21. člen (3) in 6. člen (1) (c) SUVP). IP naslov se uporablja s strani podjetja Sovendus izključno za namene varovanja podatkov in se praviloma anonimizira po 7 dneh. (6. člen (1) (f) SUVP). Ko kliknete na ugodno ponudbo, pošljemo v šifrirani obliki podjetju Sovendus tudi podatke kot so vaše ime, naslov in vaš e-poštni naslov za pripravo personaliziranega (prilagojenega) zahtevka prednostne ponudbe ponudnika izdelka (v skladu s 6. členom (1) (f) SUVP). Več informacij za obdelavo vaših podatkov s strani podjetja Sovendus najdete v spletnih navodilih za varstvo podatkov na povezavi https://www.sovendus.de/datenschutz.

 

Povezanost z Trusted Shops Trustbadge

Za namen prikaza našega pečata kakovosti izdelkov Trusted shops in za - po potrebi - zbrane ocene, kot tudi za ponudbo Trusted Shops izdelkov uporabnikom po izvedenem naročilu je to spletno mesto povezano z Trusted Shops Trustbadge. Ta služi zaščiti naših legitimnih (utemeljenih) interesov, ki prevladujejo v okviru tehtanja interesov za optimalno trženje naše ponudbe v skladu s 6. členom (1) (f) SUVP. Trustbadge in storitve, ki se oglašujejo s to blagovno znamko, so ponudba podjetja Trusted Shops GmbH, Subbelrather Str. 15C, 50823 Köln, Nemčija. Pri priklicu znamke Trustbadge spletni strežnik samodejno shrani tako imenovano dnevniško datoteko strežnika, ki vsebuje vaš IP naslov, datum, čas priklica, preneseno količino podatkov in priklicanega ponudnika (podatki dostopa). Ti podatki o dostopu se ne ocenjujejo in se najkasneje v roku sedmih dni po vašem obisku na spletni strani samodejno prepišejo. Drugi osebni podatki se prenesejo v Trusted Shops le, če ste se vi s tem strinjali, če ste se po zaključenem naročilu odločili za uporabo Trusted Shops izdelkov aliče ste se že registrirali za uporabo le-teh. V tem primeru velja med vami in Trusted Shops sklenjeno pogodbeno razmerje.

 

  1. Newsletter (obveščevalec, glasilo)

Podatki za Newsletter

Če želite prejemati Newsletter, ki ga ponuja to spletno mesto, potrebujemo vaš e-poštni naslov in tudi informacije, ki nam omogočijo, da lahko preverimo, ali ste vi lastnik posredovanega e-poštnega naslova, in da se strinjate s prejemom glasila. Ostali vaši podatki se ne zbirajo, razen v primeru, da jih vi prostovoljno posredujete. Te podatke uporabljamo izključno za dostavo zahtevanih informacij in jih ne posredujemo tretji osebi.

Obdelava podatkov, ki jih vnesete v kontaktni obrazec glasila (Newsletter), se izvrši izključno na podlagi vaše privolitve (v skladu s 6. členom (1) (a) SUVP). Vaše soglasje za shranjevanje vaših podatkov, vašega e-poštnega naslova in njegovo uporabo za pošiljanje glasila (Newsletter) lahko kadarkoli prekličete, npr. preko povezave ‘odjava’; povezavo najdete v glasilu (Newsletter). Preklic ne vpliva na zakonitost že izvedenih postopkov obdelave podatkov.

Podatki, ki ste nam jih pustili za namen glasila, se bodo pri nas hranili do vašega izbrisa iz naročila glasila in se bodo po vaši odpovedi glasila tudi izbrisali. To pa ne velja za podatke, ki se pri nas shranjujejo za druge namene (npr. e-poštni naslov za krog članov).

 

  1. Vtičniki in orodja

YouTube

Naše spletno mesto uporablja vtičnike z Googlove spletne strani YouTube. Upravljavec teh spletnih mest je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, ZDA.

Če obiščete katero izmed naših spletnih strani, ki je opremljena z YouTube vtičnikom, se vzpostavi povezava s strežniki YouTube. YouTube strežnik prejme sporočilo, katera naša spletna mesta oz. spletne strani ste obiskali.

Če ste prijavljeni v vaš YouTube račun, s tem omogočate YouTube, da lahko vaše spletno brskanje neposredno dodeli vašemu osebnemu profilu. To lahko preprečite, ko se odjavite iz vašega YouTube računa.

YouTube uporabljamo z namenom privlačne predstavitve naše spletne ponudbe. To predstavlja utemeljen (legitimen) interes v smislu 6. člena (1) (f)SUVP.

Več informacij o ravnanju s podatki uporabnika najdete v YouTube izjavi o varstvu podatkov na povezavi: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.

Googlove spletne pisave (Web fonts)

To spletno mesto uporablja za enoten prikaz pisav tako imenovane spletne pisave oz. spletne fonte, ki jih ponuja Google. Pri priklicu spletnega mesta (spletne strani) naloži vaš brskalnik potrebne spletne fonte v predpomnilnik brskalnika, da lahko pravilno prikaže besedila in vrste pisav.

Za ta namen se mora brskalnik, ki ga vi uporabljate, povezati z Googlovimi strežniki. Posledično bo Google pridobil informacijo o tem, da je bilo naše spletno mesto priklicano (dostopno) preko vašega IP naslova. Googlove spletne pisave se uporabljajo z namenom enotne in privlačne predstavitve naše spletne ponudbe. To predstavlja utemeljen (legitimen) interes v smislu 6. člena (1) (f) SUVP.

Če vaš brskalnik ne podpira spletnih fontov, potem bo le-ta uporabil standardno pisavo vašega računalnika.

Za več informacij o Googlovih spletnih pisavah najdete na povezavi https://developers.google.com/fonts/faq in v izjavi o varstvu podatkov podjetja Google: https://www.google.com/policies/privacy/.

Contilla Creator

Na naših spletnih straneh uporabljamo programsko opremo podjetja Contilla GmbH za vzpostavitev interaktivnih vsebinskih formatov (npr. kvizi, adventni koledar, stave, ipd.). Vaši podatki, ki jih vnesete v okviru teh vsebinskih formatov, so shranjeni na določenem mestu (npr. pravilni odgovori na vprašanja iger). Osebni podatki se zbirajo le, če so potrebni za obveščanje zmagovalca.

Uporaba Kameleoona

To spletno mesto uporablja storitev testiranja in spletne analize Kameleoon. Ta program omogoča analizo vedenja uporabnikov na podlagi segmentacije uporabnikov. Na podlagi ocene (analize) podatkov dnevniških datotek lahko ugotovimo, kako posamezni segmenti uporabnikov obiščejo spletno mesto, katere ciljne strani so bile obiskane, in kako se lahko doseže povečanje števila klikov. Kot zgoraj opisano, se za analizo uporabljajo piškotki/lokalna hramba brskalnika, ki so povezani s psevdonimiziranim ID-jem. Vaš IP naslov ostane pri tem popolnoma anonimen in se ne shrani. Informacije, ki jih ustvari piškotek/lokalna hramba o vaši uporabi spletnega mesta, so posredovane na Kameleoon-ov strežnik v Nemčiji, kjer se hranijo združeno in psevdonimizirano. IP naslov, ki je z vašega brskalnika posredovan v okviru Kameleoona, se ne združi z drugimi podatki Kameleoona. Uporaba Kameleoona se uporablja za oceno vaše uporabe spletnega mesta in a oblikovanje poročil o aktivnostih na spletnem mestu, tako lahko mi izboljšamo našo ponudbo. Pravna podlaga za shranjevanje piškotka je dana privolitev (6. člen (1) (a) SUVP). Nadaljnje vrednotenje zbranih podatkov poteka v časovnem obdobju do največ 380 dni na podlagi 6. člena (1) (f) SUVP. Shranjevanje piškotkov/lokalno hrambo lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme vašega brskalnika. Vendar vas pri tem opozarjamo, da morda v tem primeru, po vsej verjetnosti, ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta. Prav tako lahko Kameleoonovo sledenje kadarkoli onemogočite (in s tem Kameleoonu onemogočite zbiranje podatkov, ki jih je ustvaril piškotek in so povezani z uporabo spletnega mesta, in tudi obdelavo teh podatkov s strani Kameleoona), s klikom na sledečo povezavo: Opt Out 1Opt Out 2.

 

  1. Ponudniki plačil

Klarna

Da vam lahko ponudimo možnosti plačevanja s strani Klarna, posredujemo osebne podatke, kot npr. kontaktne podatke in podatke naročila, banki Klarna. Tako lahko Klarna ovrednoti, ali lahko vi uporabite možnost plačevanja, ki ga ponuja Klarna in prilagodite plačilne možnosti svojim potrebam. Splošne informacije o Klarni dobite na povezavi: tukaj. Vaše osebne podatke obravnava Klarna v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu podatkov in v skladu z določili o varstvu podatkov (politika zasebnosti) Klarne: Nemčija / Avstrija.

Sofortüberweisung

Na naši spletni strani ponujamo med drugim plačilo s pomočjo ponudnika 'Sofortüberweisung' (prevod: direktno /takojšnje plačilo). Ponudnik te storitve plačevanja je Sofort GmbH, Theresienhöhe 12, 80339 München, Nemčija (v nadaljevanju “Sofort GmbH”).

S pomočjo postopka ‘Sofortüberweisung’ prejmemo v realnem času potrdilo o plačilu s strani podjetja Sofort GmbH in lahko nemudoma pričnemo z izvajanjem naših obveznosti.

Če se odločite za vrsto plačila ‘Sofortüberweisung’, posredujete PIN in veljavno TAN številko (identifikacijska številka transakcije) podjetju Sofort GmbH, s katero se lahko podjetje prijavi v račun na vaši spletni banki. Po prijavi v vaši spletni banki, Sofort GmbH samodejno preveri stanje na vašem bančnem računu in nam denar nakaže s pomočjo številke TAN, ki ste jo posredovali. Nato nam takoj posreduje tudi potrdilo o izvedeni transakciji. Po prijavi se samodejno tudi preveri vaš promet, kreditna linija trajnika in obstoj drugih računov ter njihova stanja.

Poleg PIN-a in TAN številke se podjetju Sofort GmbH posredujejo podatki o plačilu, ki ste jih vi vnesli, in tudi vaši osebni podatki. Vaši osebni podatki obsegajo ime in priimek, naslov, telefonsko številko oz. številke, vaš e-poštni naslov, IP naslov in po potrebi tudi druge podatke, ki so nujni za izvršitev oz. obdelavo plačila. Prenos teh podatkov je nujen, da vas lahko le-ti nedvomno identificirajo, in se tako tudi preprečijo goljufije.

Prenos vaših podatkov podjetju Sofort GmbH se izvrši na podlagi 6. člena (1) (a) SUVP (privolitev) in na podlagi 6. člena (1) (b) SUVP (obdelava za izpolnitev pogodbe). Imate možnost, da lahko kadarkoli prekličete vašo privolitev za obdelavo podatkov. Vaš preklic ne vpliva na veljavnost preteklih postopkov obdelave podatkov.

Podrobnosti o plačilu preko 'Sofortüberweisung' najdete na povezavi: https://www.sofort.de/datenschutz.html in https://www.klarna.com/sofort/.

 

 

 

 

 

  • 1.800 poslovalnic v vaši bližini

  • Super cene zagotovljene

  • Zamenjava zagotovljena